Področja uporabe

Balkoni in terase

Hidroizolacija balkonov in teras brez RUŠENJA!

Hidroizolacija terase je pomemben element za kasnejše dolgoročno uživanje na njej. Moderni materiali nam omogočajo, da tudi starejše terase ali balkoni znova zasijejo tako estetsko kot funkcionalno, brez invazivnega rušenja. Ker nam sodobni materiali omogočajo, da je hidroizolacija tudi polno pohodna, velja pravočasno (dovolj zgodaj) dobro razmisliti, kako želimo uporabljati balkon ali teraso tudi v daljni prihodnosti. Na tem naj temelji izbor pestrih možnosti materialov in barvnih učinkov.

Balkoni in terase štejejo med najbolj vremenskim vplivom izpostavljene dele objekta. Njihov vpliv na stanje objekta in s tem povezano bivalno kakovost je vse prej kot zanemarljiv. Kakovost hidroizolacije je ključna, saj mora biti odporna na vse vremenske in mehanske vplive.

Dež, sneg, vlaga, UV sevanje, sunki vetra, drastično visoke in nizke temperature – vse to predstavlja velik izziv za izolacijske materiale pri njihovem preprečevanju vdora vlage v objekt. Ob tem mora biti tip hidroizolacije prilagojen konstrukcijski zasnovi balkona ali terase, kjer gre večinoma za armiranobetonske ali montažne izvedbe. Sama izvedba hidroizolacije mora biti izvedena zelo natančna, saj so nevšečnosti v primeru, da se pod talno oblogo prikrade voda, velike in v smislu sanacijskih postopkov drage.

V podjetju K-TES izvajamo zato izolacijo balkonov in teras predvsem s tekočimi poliuretanski hidroizolacijski materiali, ki omogočajo popolno in v primerjavi s polaganjem izolacijskih trakov povsem brezšivno zaščito površin brez bojazni v smislu popuščanja izolacijskega materiala na stičnih točkah. Tovrstna zasnova izolacije je povsem neprepustna za vlago.

Balkoni in terase
Veselimo se sodelovanja z vami
Pošljite povpraševanje
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.