Področja uporabe

Hidroizolacije lesenih površin ni mogoče izvesti s pomočjo klasičnih postopkov, kjer medsebojno varimo izolacijske trakove s plinskim gorilnikom. Bolj prikladna je izolacija s hladnimi  poliuretanskimi premazi s pomočjo valjčka ali čopiča. Tovrstna izolacija je zaradi izjemne oprijemljivosti izvrstna tako na ravnih lesenih površin kot razgibanih predelih okoli oken, balkonskih vrat, prebojev in vseh stičišč med materiali, kot so les, beton in železo.

 

SPECIFIČNE ZAHTEVE

Vsak objekt oziroma površino, ki jo želimo zaščititi pred vdorom vode in vlage, je treba obravnavati glede na vrsto materiala, obstoječe stanje, želeni videz in način uporabe. Pravilen postopek vgradnje, izbira pravega materiala in primerno število slojev zaščitnega sredstva igrajo po tej plati ključno vlogo, od katere je odvisno, ali bo prišlo do vdora vode v objekt ali njegove dele. Posvet s strokovnjakom, ki zna izbrati ustrezen tip hidroizolacije, izvede postopek in jamči za njegovo dolgoletno kakovost, je več kot nujen.

Po vseh teh plateh šteje zaščita lesenih površin med najbolj unikatne in hkrati »ranljive«, saj lahko neprimerna, manjkajoča ali slabo izvedena hidroizolacija privede do najhitrejšega popuščanja ometa, odstopanja ploščic, pronicanja vode v notranjost objekta, poškodb notranjega ometa, pojava plesni, gnitja konstrukcije in podobnih nevšečnosti. Za kakovostno hidroizolacijo je treba zato poskrbeti že v začetnem načrtovanju gradnje objekta, saj so kasnejše sanacije izvedbeno zahtevnejše in finančno dražje. Posebno pozornost je treba nameniti zaščiti objekta kot celote in njegovim zunanjim delom, kot so balkoni, terase in recimo ravne strehe. Vse to je še bolj izrazito pri novodobnih lesenih montažnih gradnjah, ki so v arhitekturnem smislu pogosto strukturno zelo razgibane, kar kliče po večji strokovnosti izvajalca del. Pri lesenih montažnih gradnjah, ki so v primerjavi z betonskimi strukturno manj toge in glede na klimatske razmere bolj podvržene rahlemu »dihanju« materialov, predstavljajo po strokovni plati najboljšo izbiro elastične poliuretanske hidroizolacije.

VRSTE HIDROIZOLACIJ

Med slednjimi izstopa po številnih plateh sistem HYDROFLEX. Gre za hladen poliuretanski premaz v tekočem stanju, ki ga nanašamo z valjčkom in čopičem neposredno na podlago. Premaz je trajno izredno elastičen in posledično odporen proti temperaturnim nihanjem, s kakršnimi se srečujemo v naših krajih. Takšen način hidroizolacije oziroma sanacije je zelo čist, ne kliče po dodatnih gradbenih delih in je končan v zelo kratkem času. Dela na družinski hiši trajajo v povprečju le nekaj dni. Veliko prednost tovrstne hidroizolacije predstavlja še paropropustnost ter  dolga življenjska doba, ki zlahka preseže četrt stoletja.

HYDROFLEX je priljubljen predvsem na področju raznovrstnih lesenih gradenj, montažnih hiš in lesenih nadstreškov, pri izvedbah ravnih streh, popravilu dimniških obrob, strešnih iztokov in podobno. HYDROFLEX, ki ga najbolj pogosto uporabljamo za zaščito klasičnih lesenih teras iz macesna in teaka, se izvrstno obnaša tudi pri vseh drugih vrstah oblog, vključno z umetno travo. Veliko prednost predstavlja še preprostost izvedbe, ki je možna v lastni režiji s pomočjo valjčka in čopiča.

Poleg hidroizolacije lesenih streh, nadstreškov in balkonov je poliuretanska hidroizolacija zelo primerna za različne sanacijske postopke, kjer pride do izraza izvrstna oprijemljivost izolacijskega materiala ter njegovo nanašanje v tekočem stanju. Premaz omogoča zaradi slednjega izvrstno obdelavo detajlov, kot so težje dostopni koti, špranje in stiki različnih površin pod ostrimi nakloni. Pri vseh teh postopkih se po potrebi vgradi v premaz posebna armirna mrežica, ki predstavlja osnovo za dolgotrajno življenjsko dobo, visoko elastičnost in kompaktnost izolacijskega materiala. Vse to omogoča popolno in v primerjavi s polaganjem izolacijskih trakov povsem brezšivno zaščito površin brez bojazni v smislu popuščanja izolacijskega materiala na stičnih točkah. Tovrstna izolacija postane povsem neprepustna za vlago in absolutno obstojna.

POPOLNA REŠITEV

Kakovost bivanja v objektu je odvisna od številnih dejavnikov, med katerimi igra eno izmed pomembnejših vlog ustrezna hidroizolacija. Glede na številne posebnosti in specifike, ki spremljajo vsako gradnjo, je treba tip in način izolacije glede na lastnosti posameznega objekta striktno načrtovati.  Pri tem vam v podjetju K-TES, d. o. o. nudimo celovito storitev, od začetnega svetovanja, načrtovanja, izvedbe in garancije, ki jo podeljujemo strankam na podlagi dolgoletne prakse in uporabe poliuretanskih izolacijskih materialov za zaščito lesenih gradenj že vse od leta 2002.

Veselimo se sodelovanja z vami
Pošljite povpraševanje
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.