Področja uporabe

Vse terase so izpostavljene raznovrstnim vremenskim vplivom, od dežja, snega, vlage, UV sevanj, sunkov vetra ter drastično visokih in nizkih temperatur, kar predstavlja velik izziv za izolacijske materiale. Izvedba hidroizolacije, ki preprečuje vdor vlage v objekt, mora biti zato izvedena zelo natančno, saj so nevšečnosti v primeru, da se pod talno oblogo prikrade voda, velike in drage. Pri odločanju med različnimi sistemskimi rešitvami hidroizoliranja teras, lahko izbiramo med različnimi vrstami transparentnih, barvnih in dekorativnih premazov ter premazi za nanašanje pod talnimi oblogami ali nanašanje na lesene površine. Zaščita teras je z njimi dolgoročno obstojna, kar varuje objekt pred zamakanjem in nadaljnjim propadanjem.

MODERNE TEHNOLOGIJE HIDROIZOLIRANJA

Površine teras, ki jih večinoma prekrivajo v osnovi beton in nanj pritrjene keramične ploščice, marmor ali granit, zaščitimo večinoma s transparentnim hidroizolacijskim premazom HYDROGLASS. Ta je odporen na UV svetlobo, različne oblike vremenskih vplivov (od vročine do mrzlih zimskih obdobji) in mehanske obremenitve v smislu pohodnosti. Obenem videz podlage ostane nesprmenjen. Tovrstni premazi pridejo do izraza še v primerih, ko imamo težave z zamakanjem na novih terasah, kjer gre za čvrsto in zdravo površino. S transparentno hidroizolacijo lahko v takem primeru najbolj enostavno rešimo problematiko zamakanja, kjer odpade potreba po dragem rušenju in novi izdelavi terase. Premaz HYDROGLASS je enokomponenten in primeren tudi za domače mojstre.

Za tovrstne posege se večinoma odločamo v primeru starejših površin iz glajenega betona, ploščic, keramike, granita ali marmorja, ki so jih načeli vremenski in mehanski vplivi. V tem primeru se lahko odločimo za celovit poseg z odstranjevanjem dotrajanih materialov in vgradnjo novih ali izvedbo sanacije z barvnimi hidroizolacijskimi premazi in svežim izgledom. Stroški take obnove so precej nižji od rušenja in ponovne gradnje. Življenjska doba modernih barvnih hidroizolacijskih materialov pa je zelo dolga. Barvni hidroizolacijski premazi so zaradi nanašanja v tekočem stanju izvrstno zlijejo s površino, na kateri zapolnijo razpoke, odrgnine in druge poškodbe, zaradi katerih je predhodno popustila hidroizolacijska zaščita. Barvni hidroizolacijski premazi so hkrati brezšivni (brez fug), vremensko izjemno obstojni, pohodni in lepi.

V primeru potrebe po večji mehanski obstojnosti lahko namesto barvnega hidroizolacijskega premaza uporabljamo za finalizacijo terasnih površin dekorativni sloj iz naravnih barvnih peskov, kot sta marmor in granit. Takšna zasnova je bolj čvrsta in odporna na udarce. Med njene zelo izstopajoče lastnosti štejeta poudarjena oprijemljivost ter odlična odpornost na nizke temperature in zmrzal. Oblika vzorcev, ki jih tvorijo barvni peski različnih oblik in velikosti, je brezmejna.

Z drugačnimi izzivi se srečujemo na balkonih, terasah in zunanjih pohodnih površinah, ki jih je treba pred vgradnjo zaključnih dekorativnih materialov pravilno zaščititi. V teh primerih pride do izraza poliuretanska hidroizolacija sistema HYDROFLEX, ki jo nanašamo v tekočem stanju neposredno pod keramičnimi ploščicami, estrihi in toplotnimi izolacijami, kjer ustvari za vlago in vodo nepropustno prepreko. S tekočimi barvnimi ali transparentnimi brezšivnimi poliuretanskimi premazi, ki jih nanašamo z valjčkom in čopičem, izvajamo še hidroizolacijo lesenih površin. Tovrstna izolacija je zaradi izjemne oprijemljivosti izvrstna na ravnih lesenih površinah in stikih med lesenimi ter betonskimi deli objektov, kot so težje dostopni koti, špranje in stiki različnih površin pod nakloni.

Veselimo se sodelovanja z vami
Pošljite povpraševanje
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.