Področja uporabe

Poznamo različne vrste hidroizolacijskih materialov, kjer težko spregledamo bitumensko ter PVC in TPO izolacijske folije. V teh primerih gre za kakovostne, a hkrati po določenih lastnostih omejene hidroizolacijske materiale. Največjo zagato predstavlja predvsem njihova potreba po nameščanju s pomočjo plinskega gorilnika, s katerim jih med vgradnjo mehčamo ali pa toplotno varimo. Ob tovrstnem početju se pogosto srečujemo s slabo kakovostjo izvedbe varjenja, vpliv človeškega faktorja in možnostjo povzročanja poškodb na recimo lesenih ali temu podobno varnostno ogroženih materialih. Prav tako je otežena izvedba detajlov pri obrobah, prebojih, fasadi, oknih, vratih, ograjni stebričkih, ...

BREZŠIVNA TEKOČA MEMBRANA

Po vseh teh plateh je odločitev za poliuretansko hidroizolacijo, kot je HYDROFLEX tekoča membrana, veliko boljša. Razlogov je veliko, saj gre za enostavno nanašanje v hladnem stanju z valjčkom ali čopičem, izjemno prilagodljivost in prožnost materiala ali brezšivno izolacijo z neposrednim oprijemom na površinsko strukturo, ki izstopa s trajno in kar 700 odstotno elastičnostjo. Poliuretanska izolacija, ki pride do izraza tako pri novogradnjah kot sanacijah, je za povrh odporna na nizka in visoka temperaturna nihanja, omogoča dihanja podlage propustna za paro in je enostavna v smislu priprave, saj gre za enokomponentni premaz, ki je primeren tudi za samoizvedbo. Zelo enostavno je pri sistemu HYDROFLEX nanašanja ne neravne površine, kot so težje dosegljivi koti, kjer pride do izraza izjemna samorazlivnost premaza. Slednjega lahko nanašamo tudi v debeliših nanosih.

Poliuretanski premazi so najbolj uporabni v primeru ravnih streh, balkonov, teras in temu podobnih objektov. Ker je premaz refleksno odbojen, je primeren celo za sončne elektrarne. Premaz prav tako zmanjšuje z refleksnim odbojem poletno pregrevanje objekta. Na vseh tovrstnih površinah ustvarimo s premazom HYDROFLEX zelo čvrst in elastičen film, ki predstavlja dolgoletno izolacijsko rešitev ob popolni odpornosti na kemične vplive, UV žarke, ostre podnebne razmere, rastlinske korenine ter stoječo vodo, kar pride še bolj do izraza pri ozelenelih ravnih strehah. HYDROFLEX je hitro sušeč in ekološko zelo prijazen produkt z nizkimi vplivi na okolje, ki odlično zatesni majhne in velike razpoke.

Zelo dobro lastnost poliuretanskih premazov predstavlja še nizka obremenitev pokrivnih površin v smislu obtežbe. Slednjo je zelo pomembno pri enostavnejših strešnih konstrukcijah, lesenih gradnjah. Izjemno prednost v primerjavi z ostalimi tipi hidroizolacij predstavlja pri membranskih HYDROFLEX premazih enostavno vzdrževanje v smislu kasnejših popravil, kjer je treba poškodovano površino zgolj ponovno premazati. Zelo priporočljivi so poliuretanski premazi zaradi svoje elastičnosti še na potresnih področjih in zaradi propustnosti za paro v primeru vročega in vlažnega podnebja.

Veselimo se sodelovanja z vami
Pošljite povpraševanje
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.