Področja uporabe

Streha nudi in predstavlja simbol zavetja in varnosti. Enako velja za ravne strehe, ki kličejo po najbolj kakovostni in dodelani zasnovi hidroizolacije, ki mora kljubovati številnim negativnim vplivom, kot so vlažnost, UV sevanje, vremenske spremembe, kisel dež, mehanska obraba in temperaturne spremembe. Najbolj profesionalno in dolgotrajno hidroizolacijsko rešitev ponuja v tem primeru brezšivna tekoča membana HYDROFLEX Sistem. V tem primeru gre za poliuretanski premaz, ki ga nanašamo s čopičem ali valjčkom prek celotne strešne površine. Ko se premaz strdi, tvori čvrsto, zelo kakovostno, v smislu staranja stabilno, povsem brezšivno in prožno membrano, ki je odporna proti kemikalijam, UV žarkom, koreninam in stoječi vodi. Tako zaščiten objekt z betonsko, pločevinasto, leseno ali recimo ozelenjeno površino je varen pred vdorom padavin in vlage.

ZAKAJ TEKOČA MEMBRANA HYDROFLEX?

Poliuretanska membrana je namreč tako dovršena, da zlahka prenaša mikro raztezanje objekta, do katerega prihaja zaradi poletnega pregrevanja ali zimsko nizkih temperatur. Zato lahko zelo dolga leta kljubuje poškodbam, ki jih sicer ustvarjata na strehi zamrznjena padavinska voda in vlaga. V nasprotnem primeru se začnejo pojavljati poškodbe, ki naraščajo do stanja vodne propustnosti in vdora vlage v objekt. Nadaljevanje je v smislu zniževanja bivalne kakovosti, krajšanja življenjske dobe in ustvarjanja škode na objektu več kot pričakovano. Slednje kliče po hitri sanaciji z namestitvijo novega hidroizolacijskega materiala ali zatesnitvijo nastalih poškodb z različnimi premazi.

Pri izolaciji pločevinastih in ravnih streh je treba nameniti posebno pozornost še tesnjenju kovinskih, bakrenih in aluminijastih pločevinastih obrob in žlot, ki predstavljajo stike med posameznimi deli strehe. Na teh prihaja najbolj pogosto do vdora vode in vlage, saj jih pogosto tesnijo nekakovostni silikonski materiali, ki zaradi premajhne elastičnosti popustijo med raztezanjem in krčenjem kovin pod vplivom zelo visokih ali nizkih temperatur. Vse stike med posameznimi deli kovine je treba zato izvesti s pomočjo armirne mrežice, ki poveča elastičnost in kompaktnost stičnih robov. Zelo priporočljiva je uporaba armirne mrežice tudi pri ozelenelih strehah, kjer rastejo rastline z močnim koreninskim sistemom, ki lahko s časom predre običajno izolacijo.

Vse prej kot enostavna je hidroizolacija lesenih podlag, kjer ni mogoče variti izolacijske tkanine s plinskim gorilnikom. Najboljšo izbiro predstavlja ponovno izbira poliuretanskega premaza Hydroflex, ki je zaradi izjemne oprijemljivosti izvrstna za izolacijo tako ravnih lesenih površin kot predelov okoli oken, balkonskih vrat, prebojev in stikov med lesenimi ter recimo betonskimi deli objektov. Poleg hidroizolacije lesenih streh, nadstreškov in balkonov je poliuretanska hidroizolacija zelo primerna za montažne hiše in različne sanacijske postopke, kjer pride do izraza nanašanje izolacijskega materiala v tekočem stanju. Zaradi slednjega omogočajo tovrstni premazi izvrstno obdelavo detajlov, kot so težko dostopni koti, špranje in stiki različnih površin pod ostrimi nakloni. Za povrh velja dodati, da poliuretanske hidroizolacijske membrane ne potrebujejo čez celotno življenjsko obdobje tako rekoč nobenega omembe vrednega vzdrževanja.

Veselimo se sodelovanja z vami
Pošljite povpraševanje
Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.